Warmtepomp Giessenlanden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Giessenlanden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Verderop tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Giessenlanden.
warmtepomp-installateur-3381

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilig alternatief
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Giessenlanden

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Giessenlanden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Giessenlanden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met warmtepomprevolutie.nl tref je veelzijdige erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3381).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Hieronder lees jij veelzijdige details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Giessenlanden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.700 en €12.400. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Giessenlanden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-giessenlanden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2400. De uiteindelijke investering kan men berekenen met verscheidene aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27100Passief koelen, hoge investering
Water-water€13200 – €23900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5350 – €7275Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5100 – €6200Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2450 – €5250Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Giessenlanden gebruikt plusminus 1550 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing vinden we terug tussen de €210 tot €390. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €175 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€678
Buitenlucht2775kWh€447€231
Bodemwarmte1775kWh€312€366
Hybride1375 kWh + 475 M3€481€197

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Giessenlanden?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Giessenlanden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Giessenlanden. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.giessenlanden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Giessenlanden. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €500 en lopen op tot wel €2750. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Giessenlanden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LennoxeComfort GAH04022 KW€3350,-
Stiebel-EltronWPL 25 AC (234760)13 KW€2600,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5010.5 (B/W)10 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Giessenlanden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente