Warmtepomp Hardinxveld-Giessendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hardinxveld-Giessendam.
warmtepomp-installateur-3371

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcodegebied3371
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hardinxveld-Giessendam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hardinxveld-Giessendam kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze website tref jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3371).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina check jij samengestelde adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Hardinxveld-Giessendam kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.400 en €12.000. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.650 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Hardinxveld-Giessendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hardinxveld-giessendam

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van actuele subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6100. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke investering is gebaseerd op allerlei facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23200Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14800 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4250 – €7075Eenvoudige installatie
Lucht-water€4400 – €6650Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €7000Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hardinxveld-Giessendam gebruikt circa 1280 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €220 tot €335. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €195 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€682
Buitenlucht2400kWh€477€205
Bodemwarmte1700kWh€341€341
Hybride1525 kWh + 350 M3€512€171

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hardinxveld-Giessendam?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de unieke groene lening bij gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.hardinxveld-giessendam.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Hardinxveld-Giessendam. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot wel €1950. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hardinxveld-Giessendam (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€300, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LennoxeComfort GAH07038 KW€4950,-
Stiebel-EltronWPL 18 Cool (223401)10 KW€2300,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5013.5 (B/W)13 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hardinxveld-Giessendam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!