Warmtepomp Schelluinen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Schelluinen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Op deze pagina lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Schelluinen.
warmtepomp-installateur-4209

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode-regio4209
Netnummer0183 (+31183)
Gasgebruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schelluinen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn tal van toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schelluinen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Schelluinen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk je vandaag nog warmtepomp installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4209).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Onderstaand tref jij actuele adviezen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schelluinen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €22.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw reguliere gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.325 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Schelluinen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schelluinen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. de huidige subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3100. De totaalprijs is gebaseerd op diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26100Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15400 – €21000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6850Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5250 – €6350Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2450 – €5750Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Schelluinen verbruikt ongeveer 1550 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €275 tot €310. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €200 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€713
Buitenlucht2600kWh€499€214
Bodemwarmte1750kWh€357€357
Hybride1600 kWh + 425 M3€535€178

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Schelluinen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Giessenlanden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Giessenlanden. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.giessenlanden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schelluinen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €750 en lopen op tot wel €2600. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schelluinen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
BUVAEcoClimate LWB65 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricZH(R)80V9 KW€2200,-
ARTELSHP16RL24P313 KW€2600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Schelluinen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!