Warmtepomp Hoornaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Hoornaar? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere randvoorwaarden. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoornaar.
warmtepomp-installateur-4223

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook werken als airco
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode-regio4223
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoornaar

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat tientallen producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoornaar kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Hoornaar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vind je zonder problemen leveranciers en installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4223).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Hieronder lees jij actuele gegevens aangaande beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoornaar heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.600 en €10.900. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.800 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Hoornaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoornaar

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De eindfactuur wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €28000Hoge besparing, dure installatie
Water-water€17300 – €20800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €6850Relatief lage investering
Lucht-water€4300 – €6400Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2075 – €6450Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Hoornaar gebruikt grofweg 1550 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €275 tot €330. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €200 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2800kWh€488€229
Bodemwarmte1750kWh€344€373
Hybride1400 kWh + 375 M3€523€194

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hoornaar?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Giessenlanden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Giessenlanden. We hebben het over een een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.giessenlanden.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hoornaar. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot doorgaans €1600. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hoornaar (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ongeveer €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CaldamegEDKXT2–10IIB18 KW€3100,-
Mitsubishi ElectricPHM50V4 KW€1700,-
AT-TECLWP5-18 Monoblock11 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Hoornaar aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!