Warmtepomp Hoogblokland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hoogblokland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Hoogblokland.
warmtepomp-installateur-4241

 • Minder impact op het milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoogblokland

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogblokland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Hoogblokland? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze website vergelijk jij moeiteloos (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4241).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Verderop ontdek je accurate adviezen aangaande de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoogblokland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.100 en €11.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogblokland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogblokland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €7200. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van allerlei variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€17000 – €20500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4600 – €7300Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4250 – €6375Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2075 – €5200Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Hoogblokland verbruikt plusminus 1550 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €225 tot €340. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €170 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€722
Buitenlucht2550kWh€484€238
Bodemwarmte2100kWh€339€383
Hybride1300 kWh + 475 M3€520€202

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hoogblokland?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een aantalzaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Giessenlanden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij gemeente Giessenlanden. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.giessenlanden.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hoogblokland. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot doorgaans €2050. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hoogblokland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1775.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30AWH012HD9 KW€2050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + ERST20D-VM2C4 KW€1700,-
AT-TECLWP4-175 Split13 KW€2600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoogblokland aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!