Warmtepomp Arkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Arkel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Arkel.
warmtepomp-installateur-4241

 • Zet het milieu op 1
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode-regio4241
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Arkel

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit diverse producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Arkel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Arkel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met de warmtepomp-vergelijker ontdek je snel en eenvoudig installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4241).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Hieronder bekijk jij samengestelde aanbevelingen die gaan over de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Arkel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing loopt op tot €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €17.100. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.725 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Arkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-arkel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3500. De factuur is afhankelijk van diverse zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €24100Veel besparen, erg duur
Water-water€16000 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €6325Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3550 – €6975Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €6600Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Arkel gebruikt ong. 1550 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schommelt tussen €225 tot €315. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €190 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€723
Buitenlucht2775kWh€492€231
Bodemwarmte1600kWh€347€376
Hybride1350 kWh + 575 M3€528€195

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Arkel?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren enkele van deze eisen: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Giessenlanden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Giessenlanden. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.giessenlanden.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Arkel. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €575 tot doorgaans €1800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Arkel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze circa €1975.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier30AWH012HD99 KW€2050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + ERST20C-VM2C6 KW€1900,-
AT-TECLWP6-Monoblock4 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Arkel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor zorg je dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!