Warmtepomp Giessenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Giessenburg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op onze website check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Giessenburg.
warmtepomp-installateur-3381

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode-regio3381
Netnummer0184 (+31184)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Giessenburg

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We onderscheiden diverse toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Giessenburg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Giessenburg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via de warmtepomp-vergelijker vergelijk je veelzijdige verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3381).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. Onderstaand vind jij accurate informatie inzake de type warmtepompenen wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Giessenburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €20.000. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.725 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Giessenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-giessenburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een royale subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride variant koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verschillende factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €28000Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €22300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5500 – €7175Kan ook als airco werken
Lucht-water€4150 – €6325Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2925 – €5450Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Giessenburg gebruikt grofweg 1550 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €260 tot €365. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €165 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€686
Buitenlucht2375kWh€466€220
Bodemwarmte1600kWh€329€357
Hybride1450 kWh + 550 M3€501€185

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Giessenburg?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Giessenlanden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Giessenlanden. We hebben het over een een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.giessenlanden.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Giessenburg. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €625 en lopen op tot wel €3300. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Giessenburg (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ArgoAEI1G80EMX + HKCER6 KW€1900,-
Mastertherm75Z28 KW€4600,-
Alpha InnotecSWP 700H70 KW€8800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Giessenburg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie resulteert in een gezonde leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!