Warmtepomp Noordeloos

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Noordeloos? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse elementen. In het volgende kopje ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Noordeloos.
warmtepomp-installateur-4225

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode-regio4225
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Noordeloos

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordeloos kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Noordeloos? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek jij veelzijdige installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4225).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder ontdek jij uitgebreide info die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Noordeloos kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.000 en €15.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.450 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Noordeloos (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordeloos

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride systeem koop je al vanaf €3400. De factuur wordt mede bepaald door allerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24900Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13100 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4500 – €7275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5300 – €6925Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €6600Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Noordeloos consumeert ong. 1550 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €280 tot €310. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€718
Buitenlucht2725kWh€495€223
Bodemwarmte2025kWh€352€366
Hybride1475 kWh + 500 M3€531€187

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Noordeloos?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Giessenlanden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Giessenlanden. Het gaat om een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.giessenlanden.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Noordeloos. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €725 en kunnen oplopen tot €4000. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Noordeloos (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op pakweg €1675.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CaldamegEDKXT2-20IIB38 KW€5100,-
Mitsubishi ElectricPHM85V8 KW€2100,-
AT-TECLWP7-24 Monoblock18 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Noordeloos aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!