Warmtepomp Ottersum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ottersum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Verderop bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Ottersum.
warmtepomp-installateur-6595

 • Verantwoorde investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veilige oplossing
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
Netnummer0485 (+31485)
Gas-verbruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ottersum

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verschillende oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ottersum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Ottersum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze website bekijk je zonder problemen erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6595).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje bekijk je bruikbare gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Ottersum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €22.700. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Ottersum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ottersum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van ISDE subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op diverse variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26300Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14000 – €20300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4450 – €7225Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5450 – €6175Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2225 – €6150Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ottersum gebruikt ongeveer 1550 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €220 tot €315. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €180 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€656
Buitenlucht2800kWh€440€216
Bodemwarmte1975kWh€308€348
Hybride1600 kWh + 500 M3€472€184

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ottersum?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gennep?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Gennep. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gennep.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ottersum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €975 en lopen op tot wel €3250. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ottersum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op grofweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 610M + CTC EcoLogic6 KW€1900,-
RemehaNeptuna H 6 kW Monofase5 KW€1800,-
ClivetWSN-XIN 517 KW€1700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Ottersum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!