Warmtepomp Ven-Zelderheide

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Ven-Zelderheide? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een voordelige en ecologische oplossing om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ven-Zelderheide.
warmtepomp-installateur-6599

 • Duurzame investering
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcodegebied6599
Netnummer0485 (+31485)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ven-Zelderheide

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ven-Zelderheide biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ven-Zelderheide? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek je moeiteloos de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6599).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij praktische gegevens m.b.t. de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ven-Zelderheide kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €20.600. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Ven-Zelderheide (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ven-zelderheide

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7700. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De totaalprijs komt tot stand door verschillende onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24300Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17200 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €7300Relatief lage investering
Lucht-water€3550 – €7300Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2950 – €6450Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Ven-Zelderheide verbruikt om en nabij 1550 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €300. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€659
Buitenlucht2425kWh€461€198
Bodemwarmte1625kWh€330€330
Hybride1425 kWh + 425 M3€494€165

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ven-Zelderheide?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gennep?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een speciale groene lening bij de gemeenten Gennep. Dit is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gennep.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Ven-Zelderheide. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €950 tot doorgaans €3500. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ven-Zelderheide (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je zo’n €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CTCEcoAir 610M + CTC EcoZenith i2506 KW€1900,-
RemehaNeptuna H 11 kW Driefase10 KW€2300,-
ClivetWSN-XIN 9112 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Ven-Zelderheide aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!