Warmtepomp Heijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Heijen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een economische en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €350,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene aspecten. Op deze pagina check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Heijen.
warmtepomp-installateur-6598

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan ook werken als airco
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke besparing

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcodegebied6598
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heijen

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt allerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heijen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Heijen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze tool tref je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6598).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees jij bruikbare informatie die gaan over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Heijen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €300,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.200 en €10.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Heijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heijen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3100. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van diverse factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27400Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€13000 – €24300Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €7025Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5350 – €6325goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2600 – €5750Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Heijen gebruikt grofweg 1550 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €270 tot €390. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€658
Buitenlucht2300kWh€454€204
Bodemwarmte2075kWh€322€336
Hybride1450 kWh + 375 M3€487€171

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heijen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gennep?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Gennep. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gennep.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Heijen. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €500 en kunnen oplopen tot €3500. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heijen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze circa €1725.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CTCEcoAir 622M + CTC EcoLogic9 KW€2200,-
RemehaNeptuna H 11 kW Monofase10 KW€2300,-
ClivetWSN-XIN 8111 KW€2250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Heijen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!