Warmtepomp Milsbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Milsbeek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Milsbeek.
warmtepomp-installateur-6596

 • Draag bij aan een milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Los van de energieleverancier
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcodegebied6596
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Milsbeek

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit tal van oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Milsbeek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Milsbeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je vandaag nog warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6596).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op deze pagina vind jij accurate raadgeving over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Milsbeek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €18.600. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.400 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Milsbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-milsbeek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. Middels de hoge subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7200. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3100. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door verschillende facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23100Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16900 – €24000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4750 – €6400Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €6500Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2950 – €6250Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Milsbeek verbruikt grofweg 1550 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €275 tot €320. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €140 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€657
Buitenlucht2425kWh€447€210
Bodemwarmte1700kWh€315€342
Hybride1600 kWh + 350 M3€480€177

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Milsbeek?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Gennep?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening bij de gemeenten Gennep. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.gennep.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Milsbeek. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot ongeveer €3950. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Milsbeek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je pakweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€275, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CTCEcoAir 614M + CTC EcoLogic8 KW€2100,-
RemehaNeptuna H 8 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSN-XIN 719 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Milsbeek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!