Warmtepomp Duizel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Duizel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Verderop vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Duizel.
warmtepomp-installateur-5525

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Duizel

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn flink wat producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Duizel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Duizel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze vergelijker bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5525).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand bekijk je bruikbare adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Duizel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €11.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Duizel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-duizel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door diverse onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26800Veel vermogen, prijzig
Water-water€16100 – €21600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3800 – €7325Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4250 – €6225goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €5500Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Duizel verbruikt grofweg 1620 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €220 tot €355. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€736
Buitenlucht2350kWh€486€250
Bodemwarmte1700kWh€339€397
Hybride1425 kWh + 550 M3€523€213

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Duizel?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Eersel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Eersel. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.eersel.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Duizel. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €600 en kunnen oplopen tot €2400. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Duizel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaNX-W /H 015264 KW€8200,-
OilonCube 1210 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /K 0182P30 KW€4150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Duizel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!