Warmtepomp Wintelre

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Wintelre? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €320,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wintelre.
warmtepomp-installateur-5513

 • Een duurzame oplossing
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig storingen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wintelre

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wintelre kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wintelre? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze pagina ontdek jij eenvoudig erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5513).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna tref je actuele gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Wintelre kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €11.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.900 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Wintelre (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wintelre

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent een significant lagere energierekening. Dankzij ISDE subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De factuur wordt vastgesteld door diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€14900 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5350 – €6800Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5150 – €6125Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2775 – €5400Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wintelre verbruikt om en nabij 1620 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schatten we op €245 tot €355. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €130 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€734
Buitenlucht2625kWh€514€220
Bodemwarmte1950kWh€367€367
Hybride1325 kWh + 450 M3€551€184

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wintelre?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eersel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Eersel. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.eersel.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wintelre. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €800 tot wel €1800. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wintelre (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1525.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2075.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaNECS-WQ /B 015262 KW€8000,-
OilonCube 87 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /CA 0152P30 KW€4150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wintelre aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!