Warmtepomp Knegsel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Knegsel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €215,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende variabelen. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Knegsel.
warmtepomp-installateur-5511

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verwarmen en koelen
 • Je woning van het gas af
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Knegsel

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Knegsel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Knegsel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze website check je snel warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5511).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand vind jij praktische gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Knegsel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.100 en €18.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.025 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Knegsel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-knegsel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels een hoge subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7800. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van verschillende variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23700Veel besparen, relatief duur
Water-water€16800 – €21200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3650 – €6875Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3750 – €7325Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2100 – €5050Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Knegsel verbruikt ong. 1620 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €270 tot €365. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €180 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€732
Buitenlucht2550kWh€498€234
Bodemwarmte1675kWh€351€381
Hybride1525 kWh + 425 M3€534€198

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Knegsel?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Eersel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Eersel. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.eersel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Knegsel. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €575 en lopen op tot wel €1950. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Knegsel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) heb je recht op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je zo’n €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaNECS-WN /B 018269 KW€8700,-
NRGTEQTNG70 (W/W)70 KW€8800,-
ClimavenetaNX-N /K 0152P27 KW€3850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Knegsel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!