Warmtepomp Vessem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Vessem? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vessem.
warmtepomp-installateur-5512

 • Minder impact op het milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
Netnummer0497 (+31497)
Gas-gebruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vessem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vessem kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Vessem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool vergelijk je vandaag nog (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5512).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk je uitgebreide aanbevelingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Vessem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €310,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.000 en €13.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.400 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Vessem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vessem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7400. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2900. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23600Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €24600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4250 – €6550Zeer betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6500Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2900 – €6950Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vessem gebruikt pakweg 1620 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar varieert van €220 tot €350. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €200 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1125m3€733
Buitenlucht2625kWh€506€227
Bodemwarmte1850kWh€359€374
Hybride1600 kWh + 350 M3€542€191

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vessem?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Eersel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Eersel. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.eersel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vessem. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en kunnen oplopen tot €2250. Interesse naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vessem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze om en nabij €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij grofweg €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€300, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaNECS-WNR /B 015262 KW€8000,-
OilonCube 65 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-K 0152P27 KW€3850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vessem aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!