Warmtepomp Steensel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Steensel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken. In het volgende kopje bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Steensel.
warmtepomp-installateur-5524

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan ook dienen als koeling
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
Netnummer0497 (+31497)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Steensel

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er zijn tientallen installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steensel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Steensel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vind je snel erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5524).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij toepasbare informatie die gaan over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Steensel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.300 en €19.200. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.125 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Steensel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steensel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3500. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verschillende onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23400Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€13500 – €24700Koelende functie
Lucht-lucht€5000 – €6750Zeer betaalbaar
Lucht-water€4950 – €6550Gemakkelijk plaatsen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2725 – €5200Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Steensel consumeert pakweg 1620 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €240 tot €310. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €200 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€735
Buitenlucht2625kWh€478€257
Bodemwarmte1775kWh€331€404
Hybride1575 kWh + 450 M3€515€221

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Steensel?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Eersel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening bij de gemeenten Eersel. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.eersel.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Steensel. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en lopen op tot wel €2450. Interesse naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Steensel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-W /H 012251 KW€6900,-
OilonCube 109 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0152P30 KW€4150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Steensel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!