Warmtepomp Lettele

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Lettele? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende facetten. In het volgende kopje tref je meer info over een warmtepomp kopen in Lettele.
warmtepomp-installateur-7434

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige oplossing
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode-regio7434
Netnummer0570 (+31570)
Gasgebruik M31210 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lettele

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lettele kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Lettele? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website vind je waardevolle verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7434).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand check je praktische informatie m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Lettele heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €14.200. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.000 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Lettele (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lettele

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Aan de hand van ISDE subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride variant koop je al vanaf €3400. De factuur wordt getekend door allerlei onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25000Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€15300 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4900 – €7025Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4100 – €6700Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2000 – €5600Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lettele gebruikt grofweg 1210 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €210 tot €360. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €195 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€738
Buitenlucht2550kWh€517€221
Bodemwarmte2050kWh€369€369
Hybride1475 kWh + 475 M3€554€185

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lettele?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Deventer?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Deventer. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.deventer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Lettele. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en kunnen oplopen tot €2050. Informeren naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lettele (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze plusminus €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinEWYQ-050CAWP41 KW€5250,-
SinclairSWH-35/300TL20 KW€1100,-
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVH08S18(**)3V7 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Lettele aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!