Warmtepomp Bathmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Bathmen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een voordelige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op onze website tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Bathmen.
warmtepomp-installateur-7437

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Los van de energieleverancier
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Gasgebruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bathmen

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bathmen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bathmen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze tool lees jij moeiteloos installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7437).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje tref jij waardevolle info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Bathmen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €315,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.200 en €21.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale gasketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.400 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Bathmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bathmen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7900. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. allerlei aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27200Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €22800Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6800CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4950 – €6600Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2550 – €6650Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bathmen verbruikt grofweg 1210 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €260 tot €380. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€740
Buitenlucht2675kWh€488€252
Bodemwarmte2100kWh€340€400
Hybride1550 kWh + 575 M3€525€215

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Bathmen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Deventer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Deventer. Het is een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.deventer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bathmen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €500 tot gemiddeld €1700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bathmen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEKHH2E200AV30 KW€1250,-
SinclairSMH-100IRA5 KW€1650,-
DaikinERLQ016C(**)1 + EHVH16S18(**)3V12 KW€2350,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Bathmen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!