Warmtepomp Diepenveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Diepenveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €280,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Diepenveen.
warmtepomp-installateur-7430

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
Netnummer0570 (+31570)
Gas-gebruik M31210 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Diepenveen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verscheidene toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diepenveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Diepenveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door deze pagina lees je direct (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7430).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website vind je toepasbare raadgeving m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Diepenveen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €17.400. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Diepenveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diepenveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van lucratieve subsidies haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €8000. Een hybride variant koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door allerlei variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25200Veel besparen, hoge investering
Water-water€13500 – €20300Koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6625Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3950 – €7250Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €6400Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Diepenveen verbruikt ongeveer 1210 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €270 tot €305. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€736
Buitenlucht2450kWh€500€236
Bodemwarmte1650kWh€353€383
Hybride1600 kWh + 475 M3€537€199

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Diepenveen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een paar voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Deventer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente Deventer. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.deventer.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Diepenveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €550 tot plusminus €3100. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Diepenveen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1575.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-032CAWP27 KW€3850,-
SinclairSHP140IRC-ERC11 KW€2250,-
DaikinERLQ004(**)V3 + EHVH04S18(**)3V4 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Diepenveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!