Warmtepomp Schalkhaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Schalkhaar? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame wijze om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Op onze website vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Schalkhaar.
warmtepomp-installateur-7433

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcodegebied7433
Netnummer0570 (+31570)
Gas-verbruik M31210 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Schalkhaar

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt velerlei systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schalkhaar kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Schalkhaar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker doorzoek je vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7433).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder check jij praktische adviezen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Schalkhaar kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €21.700. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Schalkhaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schalkhaar

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €5700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3500. De factuur wordt mede bepaald door verschillende facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26300Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4900 – €7125Eenvoudige installatie
Lucht-water€5450 – €7175Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2025 – €6950Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Schalkhaar verbruikt circa 1210 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €250 tot €310. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €175 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€737
Buitenlucht2500kWh€509€228
Bodemwarmte2025kWh€361€376
Hybride1450 kWh + 500 M3€545€192

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Schalkhaar?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Deventer?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Deventer. Kort gezegd een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.deventer.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Schalkhaar. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot plusminus €3400. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Schalkhaar (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij plusminus €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinEWYQ-040CAWP40 KW€5150,-
SinclairSHP180IRC-ERC13 KW€2450,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVH08S18(**)3V5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Schalkhaar aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie draait uit op een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!