Warmtepomp Okkenbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Okkenbroek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Okkenbroek.
warmtepomp-installateur-7435

 • Helemaal van het gas af
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Okkenbroek

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Okkenbroek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Okkenbroek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker doorzoek je eenvoudig warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7435).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder check je samengestelde toelichtingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Okkenbroek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €10.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.400 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Okkenbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-okkenbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. lucratieve subsidies realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van diverse facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13500 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4200 – €6300Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3800 – €6825Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2500 – €6550Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Okkenbroek verbruikt plusminus 1210 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €260 tot €345. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €195 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€739
Buitenlucht2500kWh€480€259
Bodemwarmte2050kWh€333€406
Hybride1500 kWh + 450 M3€517€222

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Okkenbroek?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw huidige gasketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Deventer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een speciale groene lening bij gemeente Deventer. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.deventer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Okkenbroek. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 en kunnen oplopen tot €3550. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Okkenbroek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ong. €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-064CAWP53 KW€6450,-
SinclairSWH-15/190T20 KW€1100,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVH16S18(**)3V12 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Okkenbroek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!