Warmtepomp Colmschate

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Colmschate? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €325,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Colmschate.
warmtepomp-installateur-7429

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Diverse erkende installateurs
 • Hogere woningwaarde
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcodegebied7429
Netnummer0570 (+31570)
Gas-gebruik M31210 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Colmschate

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Colmschate heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Colmschate? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze tool doorzoek je direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7429).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website check jij bruikbare info omtrent actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Colmschate heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €23.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Colmschate (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-colmschate

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van actuele subsidies realiseer je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2200. De factuur wordt berekend door velerlei factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23600Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17800 – €23900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €6000Zeer betaalbaar
Lucht-water€4450 – €6125Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2650 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Colmschate gebruikt circa 1210 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing ligt tussen de €280 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €135 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€735
Buitenlucht2350kWh€492€243
Bodemwarmte2025kWh€345€390
Hybride1450 kWh + 525 M3€529€206

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Colmschate?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Deventer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Deventer. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.deventer.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Colmschate. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €725 tot gemiddeld €3600. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Colmschate (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je om en nabij €1850.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-025CAWP21 KW€3250,-
SandenGEU-45HP-PM + CENTOWER-2CD-3000 KW€1250,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHBX16(**)9W12 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Colmschate aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!