Warmtepomp Neerkant

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Neerkant? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Hierna tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Neerkant.
warmtepomp-installateur-5758

 • Goed voor het milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode-regio5758
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Neerkant

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan velerlei toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neerkant kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Neerkant? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze tool ontdek je in enkele stappen installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5758).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze website tref jij accurate informatie m.b.t. de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Neerkant kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €10.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Neerkant (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neerkant

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Met behulp van een hoge subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verscheidene variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €23300Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€14200 – €24800Ook koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €7200Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3750 – €7425Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €6900Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Neerkant gebruikt plusminus 1590 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €260 tot €320. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €150 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€658
Buitenlucht2575kWh€428€230
Bodemwarmte2025kWh€296€362
Hybride1425 kWh + 475 M3€461€197

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Neerkant?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Deurne?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Deurne. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.deurne.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaal is er de ISDE-subsidie Neerkant. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €700 en lopen op tot wel €3300. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Neerkant (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0061T DHW216 KW€3100,-
Orca EnergijaZSW-230-PLUS(0)0 KW€1250,-
Climavenetai-KI-MTD 0091t20 KW€3300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Neerkant aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!