Warmtepomp Vlierden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Vlierden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €270,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vlierden.
warmtepomp-installateur-5756

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Comfortabel leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcodegebied5756
Netnummer0493 (+31493)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vlierden

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit honderden versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vlierden kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vlierden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind je waardevolle leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5756).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek jij actuele info m.b.t. de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Vlierden heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.600 en €17.300. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Vlierden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vlierden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6000. Een hybride opstelling is er vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels velerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23800Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15400 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3850 – €7325Lage aanschafprijs
Lucht-water€3850 – €6450Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2125 – €5650Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Vlierden verbruikt ongeveer 1590 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €235 tot €335. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €170 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€656
Buitenlucht2425kWh€453€203
Bodemwarmte1875kWh€321€335
Hybride1550 kWh + 350 M3€485€171

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vlierden?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Deurne?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er de unieke groene lening bij de gemeenten Deurne. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.deurne.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vlierden. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €800 tot gemiddeld €1500. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Vlierden (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij grofweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0061TS MTD218 KW€3450,-
Orca EnergijaZSW-300(1)0 KW€1250,-
Climavenetai-KI-MTD 0075t14 KW€2550,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vlierden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!