Warmtepomp Helenaveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Helenaveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Helenaveen.
warmtepomp-installateur-5759

 • Vermindering Milieu-impact
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode-regio5759
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroom-verbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Helenaveen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt tal van versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Helenaveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Helenaveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze website tref jij eenvoudig installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5759).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna doorzoek je omvangrijke gegevens die gaan over de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Helenaveen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.300 en €14.100. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.625 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Helenaveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-helenaveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij een interessante subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7300. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van velerlei onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €26200Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €22200Beste rendement
Lucht-lucht€5100 – €6625Werkt ook als een airco
Lucht-water€4650 – €6150Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2950 – €6700Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Helenaveen verbruikt plusminus 1590 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €240 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €175 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€659
Buitenlucht2375kWh€435€224
Bodemwarmte1825kWh€303€356
Hybride1525 kWh + 550 M3€468€191

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Helenaveen?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Deurne?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de unieke groene lening via de gemeente Deurne. Het betreft een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.deurne.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Helenaveen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot maar liefst €3800. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Helenaveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0071TS MTD222 KW€3850,-
Orca EnergijaZSW-230-PLUS(1)0 KW€1250,-
Climavenetai-KIR-MTD 0095t22 KW€3500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Helenaveen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie betekent een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!