Warmtepomp Son en Breugel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Son en Breugel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Son en Breugel.
warmtepomp-installateur-5691

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcodegebied5691
Netnummer0499 (+31499)
Gas-gebruik M31820 M3
Stroomgebruik kWh3640 kWh
Gemiddelde energierekening€202,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Son en Breugel

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit honderden installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Son en Breugel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Son en Breugel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via warmtepomprevolutie.nl tref jij zonder moeite leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5691).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje check jij handige toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Son en Breugel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €200,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €18.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.475 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Son en Breugel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-son-en-breugel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van ISDE subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7400. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26000Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16100 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€4150 – €7425Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4750 – €6475Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2875 – €6350Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Son en Breugel verbruikt ongeveer 1820 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing fluctueert tussen de €210 tot €300. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €190 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€745
Buitenlucht2750kWh€514€231
Bodemwarmte1950kWh€365€380
Hybride1600 kWh + 425 M3€551€194

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Son en Breugel?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een paar voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Son en Breugel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Son en Breugel. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.sonenbreugel.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Son en Breugel. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 en kunnen oplopen tot €2700. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Son en Breugel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Inovatech GmbHInno SWP 32i8 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80VAA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D065 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Son en Breugel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Son, Breugel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!