Warmtepomp Liessel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Liessel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Op deze pagina lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Liessel.
warmtepomp-installateur-5757

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Eenvoudig te programmeren
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
Netnummer0493 (+31493)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Liessel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verschillende versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Liessel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Liessel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij waardevolle leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5757).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Verderop doorzoek je samengestelde toelichtingen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Liessel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.700 en €18.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.875 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Liessel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-liessel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. ISDE subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2800. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23100Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17700 – €20200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5000 – €6150Kan ook als airco werken
Lucht-water€3550 – €6150Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2250 – €5800Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Liessel verbruikt pakweg 1590 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €250 tot €335. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€657
Buitenlucht2650kWh€460€197
Bodemwarmte1675kWh€329€329
Hybride1550 kWh + 600 M3€493€164

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Liessel?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Deurne?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Deurne. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.deurne.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Liessel. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €725 tot doorgaans €3000. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Liessel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1950.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0061T MTD218 KW€3450,-
Orca EnergijaZSW-300(2)0 KW€1250,-
Climavenetai-KIR-MTD 0091t20 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Liessel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!