Warmtepomp Nieuwleusen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Nieuwleusen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €250,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende elementen. Verderop check je meer info over een warmtepomp kopen in Nieuwleusen.
warmtepomp-installateur-7711

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Snel terugverdiend

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode-regio7711
Netnummer0529 (+31529)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwleusen

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat fors wat toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwleusen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Nieuwleusen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze website bekijk jij vandaag nog installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7711).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder tref je omvangrijke aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwleusen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €16.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.175 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwleusen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwleusen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels de hoge subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27300Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14300 – €23800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4950 – €7150Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6000Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2275 – €5550Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Nieuwleusen gebruikt plusminus 1650 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €245 tot €325. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €150 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€703
Buitenlucht2425kWh€492€211
Bodemwarmte1825kWh€352€352
Hybride1450 kWh + 500 M3€527€176

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuwleusen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dalfsen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente Dalfsen. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.dalfsen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuwleusen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €900 en lopen op tot wel €3600. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwleusen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-M_L45 KW€6300,-
SPRSUNCGK/D-42(LHC)23 KW€3450,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSXB16P50(**)11 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuwleusen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!