Warmtepomp Lemelerveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Lemelerveld? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lemelerveld.
warmtepomp-installateur-8151

 • Helemaal van het gas af
 • Ook koelen is mogelijk
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcodegebied8151
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lemelerveld

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan fors wat toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lemelerveld kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lemelerveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl check jij in een zeer korte periode installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8151).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Hierna lees je accurate toelichtingen omtrent populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lemelerveld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.300 en €18.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Lemelerveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lemelerveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een fors lagere energierekening. Via lucratieve subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6100. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. Het prijskaartje kan men berekenen met specifieke aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27700Hoog rendement, prijzig
Water-water€16800 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€4250 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4350 – €6975Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €6250Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lemelerveld consumeert pakweg 1650 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing varieert van €270 tot €395. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €180 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€739
Buitenlucht2675kWh€510€229
Bodemwarmte1850kWh€362€377
Hybride1400 kWh + 475 M3€547€192

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lemelerveld?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele van deze zaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dalfsen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de duurzame groene lening in de regio Dalfsen. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.dalfsen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lemelerveld. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot maar liefst €3950. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lemelerveld (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je om en nabij €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EnergyPanelThermboil TB-250E0 KW€1100,-
Stiebel-EltronWPF 35 (233005)38 KW€5600,-
DUCODucoBox Eco3 KW€1600,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Lemelerveld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!