Warmtepomp de Woude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in de Woude? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €305,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei variabelen. Op onze website ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in de Woude.
warmtepomp-installateur-1489

 • Groene investering
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilige oplossing
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode-regio1489
Netnummer075 (+3175)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in de Woude

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden verscheidene installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in de Woude kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in de Woude? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vind jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1489).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op deze pagina ontdek jij praktische raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in de Woude kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €15.000. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.300 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit de Woude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-woude

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een flinke subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door diverse variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€13100 – €21700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6275Lage aanschafprijs
Lucht-water€5350 – €7375Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2075 – €5800Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in de Woude gebruikt circa 1470 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €220 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €160 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€711
Buitenlucht2700kWh€469€242
Bodemwarmte1850kWh€327€384
Hybride1475 kWh + 500 M3€505€206

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in de Woude?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Castricum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Castricum. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.castricum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie de Woude. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot plusminus €2700. Informeren naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming de Woude (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€250, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AermecANL340H47 KW€5850,-
iDMTERRA SW 17; 81033922 KW€4000,-
Western AirconditioningFUSIO WW DUO HT 34e47 KW€6500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna bieden we een handig stappenplan van de warmteservice de Woude aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!