Warmtepomp Den Helder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Den Helder? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Hierna tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Den Helder.
warmtepomp-installateur-1781

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode-regio1781
Netnummer0223 (+31223)
Gasgebruik M31230 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Helder

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er is keuze uit fors wat systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Helder kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Den Helder? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze vergelijker lees je moeiteloos erkende installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1781).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Bijgaand ontdek je accurate adviezen inzake de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Den Helder heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €15.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Den Helder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-helder

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een fors lagere energierekening. D.m.v. aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €7000. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. De totaalprijs wordt berekend door verscheidene variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23000Veel besparen, prijzig
Water-water€13500 – €20800Ook koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4200 – €7000goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2450 – €5600Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Den Helder gebruikt pakweg 1230 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €280 tot €320. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €150 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€667
Buitenlucht2775kWh€454€213
Bodemwarmte1875kWh€320€347
Hybride1575 kWh + 400 M3€487€180

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Helder?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Den Helder?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Den Helder. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.denhelder.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Den Helder. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €850 tot maar liefst €3350. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Den Helder (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) ontvang je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
InterClima-MTAHTAT 030 SHE45 KW€6150,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VSX + vloerverwarmingskit12 KW€2500,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E-AC 221.C1611 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Den Helder aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente