Warmtepomp Limmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Limmen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Limmen.
warmtepomp-installateur-1906

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • In de zomer een koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Veilig alternatief
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode-regio1906
Netnummer072 (+3172)
Gas-gebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Limmen

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn allerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Limmen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Limmen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via deze website vind jij zonder moeite leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1906).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de paragraaf hierna tref je omvangrijke raadgeving inzake beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Limmen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €245,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €21.300. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Limmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-limmen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7300. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door velerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23500Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€13600 – €21500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4100 – €7325Relatief lage investering
Lucht-water€3700 – €6725Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2025 – €5100Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Limmen gebruikt pakweg 1470 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €205 tot €325. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€723
Buitenlucht2600kWh€470€253
Bodemwarmte1750kWh€325€398
Hybride1500 kWh + 425 M3€506€217

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Limmen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Castricum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de interessante groene lening via de gemeente Castricum. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.castricum.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Limmen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €625 tot gemiddeld €2450. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Limmen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1975.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 7050A/SX-HMD 212 KW€2500,-
Kaysun(Compak) KHP-15-190-ACS10 KW€1100,-
AermecHMI805 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Limmen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!