Warmtepomp Akersloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Akersloot? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €240,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Verderop bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Akersloot.
warmtepomp-installateur-1921

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook in staat woning te koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-gebruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Akersloot

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan tal van oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Akersloot biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Akersloot? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze pagina check jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1921).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Verderop lees jij praktische gegevens over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Akersloot heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €175,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.600 en €24.300. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.650 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Akersloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-akersloot

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door meerdere variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26200Passief koelen, relatief duur
Water-water€17300 – €20600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5500 – €7475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4500 – €6550Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2000 – €5850Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Akersloot gebruikt ong. 1470 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €260 tot €380. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€724
Buitenlucht2525kWh€478€246
Bodemwarmte1750kWh€333€391
Hybride1500 kWh + 450 M3€514€210

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Akersloot?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Castricum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan is er de interessante groene lening in de regio Castricum. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.castricum.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Akersloot. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €925 en kunnen oplopen tot €2800. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Akersloot (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1700.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 7070A/SX-HMD 213 KW€2450,-
KensaShoebox 3kW (S3-P)3 KW€2650,-
AermecHMI14010 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Akersloot aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!