Warmtepomp Werkhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Werkhoven? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en ecologische wijze om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei aspecten. Verderop check je meer info over een warmtepomp kopen in Werkhoven.
warmtepomp-installateur-3985

 • Verantwoorde investering
 • Beschikt over koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Onderhoudsarme investering
 • Veel geld besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
Netnummer0343 (+31343)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Werkhoven

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit fors wat oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Werkhoven kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Werkhoven? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze tool check jij direct warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3985).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hieronder check jij bruikbare info m.b.t. actuele warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Werkhoven kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.900 en €24.000. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Werkhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-werkhoven

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van interessante subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7500. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met velerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27900Geen geluid, prijzig
Water-water€16000 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €6125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5150 – €7350Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2575 – €5250Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Werkhoven verbruikt ongeveer 1520 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €275 tot €385. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €140 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€658
Buitenlucht2750kWh€454€204
Bodemwarmte1825kWh€322€336
Hybride1375 kWh + 350 M3€487€171

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Werkhoven?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bunnik?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Bunnik. Het is een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.bunnik.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Werkhoven. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot maar liefst €3300. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Werkhoven (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ong. €2175.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AtlanticAurea M 54 KW€1700,-
Metro ThermMetro Air Aqua 3010 KW€1250,-
Alpha InnotecPWZS 122H3S14 KW€3200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? In het volgende stukje vind je een handig stappenplan van de warmteservice Werkhoven aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bunnik, Odijk, Werkhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!