Warmtepomp Odijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Odijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €345,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Odijk.
warmtepomp-installateur-3984

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Odijk

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit honderden versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Odijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Odijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze website doorzoek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3984).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je handige raadgeving over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Odijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €21.500. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Odijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-odijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6200. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verscheidene randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €25400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15100 – €22900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €6325Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5000 – €7150Goedkoop, buitenunit in zicht
Hybride€2325 – €5200Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Odijk verbruikt plusminus 1520 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €270 tot €315. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €165 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€657
Buitenlucht2775kWh€447€210
Bodemwarmte1800kWh€315€342
Hybride1375 kWh + 500 M3€480€177

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Odijk?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bunnik?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de unieke groene lening bij gemeente Bunnik. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.bunnik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Odijk. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot doorgaans €2050. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Odijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AtlanticExplorer 270 C0 KW€1250,-
Metro ThermMetro Air Aqua 201s0 KW€1250,-
Alpha InnotecPWZS 102H3S11 KW€2900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Odijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bunnik, Odijk, Werkhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!