Warmtepomp Bavel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Bavel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bavel.
warmtepomp-installateur-4854

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode-regio4854
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bavel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bavel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Bavel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze website vind jij in korte tijd erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4854).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl check je uitgebreide informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bavel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €25.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.700 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Bavel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bavel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via ISDE subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verschillende zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €25200Veel besparen, relatief duur
Water-water€16000 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4600 – €6100Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4350 – €6050goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2125 – €5450Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Bavel verbruikt pakweg 1020 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €270 tot €335. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €125 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€697
Buitenlucht2425kWh€488€209
Bodemwarmte1725kWh€349€349
Hybride1550 kWh + 525 M3€523€174

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bavel?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Breda?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening van je gemeente Breda. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.breda.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bavel. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot doorgaans €3700. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bavel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij grofweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR 0021M DHW2 XE5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 14 T-T11 KW€2400,-
Carrier61WG020 met pompen27 KW€4500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bavel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!