Warmtepomp Teteringen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Teteringen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Teteringen.
warmtepomp-installateur-4847

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode-regio4847
Netnummer076 (+3176)
Gasgebruik M31020 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Teteringen

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Teteringen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Teteringen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze website vergelijk je waardevolle leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4847).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind je actuele aanbevelingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Teteringen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €260,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €12.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.550 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Teteringen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-teteringen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €27200Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€18000 – €23800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5200 – €6750Zeer betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6050Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2600 – €6600Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Teteringen verbruikt pakweg 1020 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Engie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €305. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €195 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€694
Buitenlucht2725kWh€465€229
Bodemwarmte1975kWh€326€368
Hybride1525 kWh + 525 M3€500€194

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Teteringen?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Breda?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de regio Breda. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.breda.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Teteringen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €1000 tot plusminus €1950. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Teteringen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal zo’n €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0011MS4 KW€1550,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 17 T-T12 KW€2500,-
Carrier30RQSY090B63 KW€7450,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Teteringen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!