Warmtepomp Ulvenhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Ulvenhout? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ulvenhout.
warmtepomp-installateur-4851

 • Minder CO-2 belasting
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcodegebied4851
Netnummer076 (+3176)
Gas-gebruik M31020 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ulvenhout

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ulvenhout heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Ulvenhout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze website bekijk je in korte tijd leveranciers en installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4851).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de staat van isolatie. In het volgende stukje check jij waardevolle info aangaande actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ulvenhout kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €17.900. We spreken over 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Ulvenhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ulvenhout

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. een royale subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6700. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3000. De eindfactuur is gebaseerd op verschillende facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26900Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16900 – €22500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6625Relatief voordelig
Lucht-water€5450 – €6475Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2075 – €6450Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ulvenhout gebruikt grofweg 1020 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €215 tot €370. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€695
Buitenlucht2675kWh€473€222
Bodemwarmte1825kWh€334€361
Hybride1575 kWh + 600 M3€507€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ulvenhout?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Breda?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Breda. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.breda.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ulvenhout. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €900 tot doorgaans €2950. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ulvenhout (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0025MS5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 9.0 T-S7 KW€2000,-
Carrier30RQSY100B65 KW€7650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ulvenhout aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie betekent een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!