Warmtepomp Prinsenbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Prinsenbeek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Hierna check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Prinsenbeek.
warmtepomp-installateur-4841

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode-regio4841
Netnummer076 (+3176)
Gas-gebruik M31020 M3
Stroom-gebruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Prinsenbeek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit diverse oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Prinsenbeek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Prinsenbeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina doorzoek jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4841).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze pagina vind je praktische info omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Prinsenbeek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.000 en €19.300. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.025 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Prinsenbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-prinsenbeek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Aan de hand van de hoge subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5500. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2500. De eindfactuur wordt bepaald door verscheidene onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24500Geen geluid, erg duur
Water-water€14600 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4650 – €6700CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5050 – €7400Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2325 – €6800Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Prinsenbeek verbruikt ongeveer 1020 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €220 tot €315. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€691
Buitenlucht2325kWh€484€207
Bodemwarmte1625kWh€346€346
Hybride1300 kWh + 375 M3€518€173

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Prinsenbeek?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Breda?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Breda. Dit is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.breda.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, normaal is er de ISDE-subsidie Prinsenbeek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot gemiddeld €3550. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Prinsenbeek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze grofweg €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ong. €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAW 0061HT13 KW€2450,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 7.0 T-S7 KW€2000,-
Carrier61AF-075B48 KW€5950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Prinsenbeek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!