Warmtepomp Oegstgeest

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Oegstgeest? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €240,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. Verderop lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Oegstgeest.
warmtepomp-installateur-2341

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Weinig storingen
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oegstgeest

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oegstgeest kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oegstgeest? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker lees jij veelzijdige leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2341).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Onderstaand tref jij praktische adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Oegstgeest kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.800 en €11.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Oegstgeest (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oegstgeest

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van lucratieve subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door diverse factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25500Hoog rendement, prijzig
Water-water€17800 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €7200Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3600 – €6325Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2050 – €6350Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oegstgeest verbruikt circa 1250 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing varieert van €255 tot €355. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €145 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€704
Buitenlucht2300kWh€479€225
Bodemwarmte1850kWh€338€366
Hybride1600 kWh + 400 M3€514€190

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oegstgeest?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oegstgeest?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan hebben we de unieke groene lening via de gemeente Oegstgeest. We hebben het over een een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.oegstgeest.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oegstgeest. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €925 tot ongeveer €2650. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oegstgeest (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
LGTherma V HM141M U3212 KW€2500,-
Stiebel-EltronWWK 300 PV (231103)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5020.5 Ai (B/W)14 KW€3200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oegstgeest aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Oegstgeest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!