Warmtepomp Reeuwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Reeuwijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €240,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Reeuwijk.
warmtepomp-installateur-2811

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Kan woning ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcodegebied2811
Netnummer0182 (+31182)
Gas-verbruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Reeuwijk

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reeuwijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Reeuwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij snel en eenvoudig de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2811).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hierna lees jij omvangrijke adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Reeuwijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €245,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €16.400. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk type heeft relevante eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.325 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Reeuwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reeuwijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Middels een hoge subsidie heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €5600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels allerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27400Hoge subsidie, prijzig
Water-water€18000 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€3750 – €6300CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4750 – €6625Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2625 – €5450Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Reeuwijk verbruikt pakweg 1440 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €205 tot €400. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €170 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€706
Buitenlucht2800kWh€459€247
Bodemwarmte1775kWh€318€388
Hybride1550 kWh + 400 M3€494€212

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Reeuwijk?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor een speciale groene lening bij gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.bodegraven-reeuwijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Reeuwijk. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €575 tot ongeveer €2150. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Reeuwijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2075.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 82H39 KW€2800,-
LGMulti V ARUM100LTE5 + ARNH10GK2A231 KW€4400,-
Alpha InnotecLW 121A-LUX 2.010 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Reeuwijk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!