Warmtepomp Bodegraven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Bodegraven? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bodegraven.
warmtepomp-installateur-2411

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode-regio2411
Netnummer0172 (+31172)
Gasgebruik M31440 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bodegraven

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We onderscheiden flink wat toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bodegraven heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Bodegraven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze pagina lees je zonder moeite installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2411).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna tref jij toepasbare info m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Bodegraven heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €21.200. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.100 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Bodegraven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bodegraven

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt getekend door specifieke randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25300Geen geluid, erg duur
Water-water€16100 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €6625Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4150 – €6500goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2200 – €6150Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Bodegraven verbruikt pakweg 1440 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €225 tot €390. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €150 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€675
Buitenlucht2500kWh€473€203
Bodemwarmte1650kWh€338€338
Hybride1475 kWh + 600 M3€506€169

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bodegraven?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.bodegraven-reeuwijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bodegraven. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies starten vanaf €575 tot wel €3900. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bodegraven (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€175, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecWWC 220H/X22 KW€4000,-
LennoxeComfort GAH04022 KW€3350,-
Alpha InnotecLW 380L/135 KW€4650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Bodegraven aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!