Warmtepomp Driebruggen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Driebruggen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €215,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende factoren. In het volgende kopje ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Driebruggen.
warmtepomp-installateur-3465

 • Een energieneutrale woning
 • Verkoeling in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode-regio3465
Netnummer0348 (+31348)
Gasgebruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Driebruggen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driebruggen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Driebruggen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3465).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder ontdek jij accurate toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Driebruggen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.900 en €22.700. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Driebruggen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driebruggen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6700. Het hybride systeem is er vanaf €3300. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26300Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14700 – €23900Koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7125Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3650 – €7300Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €6350Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Driebruggen gebruikt grofweg 1440 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €270 tot €310. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, rond de €200 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€697
Buitenlucht2400kWh€467€230
Bodemwarmte1700kWh€328€369
Hybride1375 kWh + 350 M3€502€195

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Driebruggen?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kort gezegd een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.bodegraven-reeuwijk.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Driebruggen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het type en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot gemiddeld €2900. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Driebruggen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ongeveer €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ARTELMHP12RL24P311 KW€2400,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 107 KW€2000,-
Alpha InnotecWZS 42H3M6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Driebruggen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!