Warmtepomp Waarder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Waarder? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Waarder.
warmtepomp-installateur-3466

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode-regio3466
Netnummer0348 (+31348)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Waarder

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waarder kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Waarder? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina vergelijk je zonder problemen leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3466).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Hieronder check je bruikbare gegevens inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Waarder kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €12.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.625 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Waarder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waarder

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door lucratieve subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6900. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur wordt vastgesteld door velerlei variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €24700Geen geluid, erg duur
Water-water€15600 – €21000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5000 – €7000Werkt ook als een airco
Lucht-water€4000 – €6500Goedkope installatie, hoog stroomgebruik
Hybride€2725 – €5950Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Waarder consumeert grofweg 1440 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €245 tot €305. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€698
Buitenlucht2400kWh€475€223
Bodemwarmte1900kWh€335€363
Hybride1475 kWh + 400 M3€510€188

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Waarder?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Bodegraven-Reeuwijk. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.bodegraven-reeuwijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls is er de ISDE-subsidie Waarder. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €925 tot wel €2350. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waarder (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ARTELMHP14RL2413 KW€2600,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 128 KW€2100,-
Alpha InnotecWZS 62H3M7 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Waarder aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!