Warmtepomp Nieuwerbrug aan den Rijn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Nieuwerbrug aan den Rijn? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn.
warmtepomp-installateur-2415

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuwerbrug aan den Rijn

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwerbrug aan den Rijn kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwerbrug aan den Rijn? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze website ontdek jij in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2415).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf vind je veelzijdige informatie over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwerbrug aan den Rijn kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €17.100. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwerbrug aan den Rijn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot flink lagere energiekosten. Via een royale subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €5900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €28000Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13000 – €20500Kan ook koelen
Lucht-lucht€4750 – €6500Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4250 – €6400Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2150 – €6100Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Nieuwerbrug aan den Rijn verbruikt circa 1440 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €225 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€676
Buitenlucht2450kWh€439€237
Bodemwarmte2050kWh€304€372
Hybride1500 kWh + 575 M3€473€203

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden enkele randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.bodegraven-reeuwijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nieuwerbrug aan den Rijn. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €700 tot plusminus €4000. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwerbrug aan den Rijn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecWWC 280X27 KW€4500,-
LennoxeComfort GAH04525 KW€3650,-
Alpha InnotecLW 1018 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwerbrug aan den Rijn aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!