Warmtepomp Stoutenburg Noord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Stoutenburg Noord? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende facetten. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Stoutenburg Noord.
warmtepomp-installateur-3836

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Lagere energierekening

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode-regio3836
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroom-verbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Stoutenburg Noord

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verschillende toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stoutenburg Noord biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Stoutenburg Noord? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker check je direct erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3836).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna lees jij uitgebreide aanbevelingen aangaande actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Stoutenburg Noord kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €240,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €14.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Stoutenburg Noord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stoutenburg-noord

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De totaalprijs komt tot stand door diverse onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24300Hoog rendement, prijzig
Water-water€13100 – €20700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €7150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4050 – €6750goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €5450Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Stoutenburg Noord consumeert om en nabij 1130 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schatten we op €260 tot €370. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €190 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€742
Buitenlucht2525kWh€519€223
Bodemwarmte2000kWh€371€371
Hybride1400 kWh + 500 M3€557€186

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stoutenburg Noord?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Amersfoort?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er de erkende groene lening via de gemeente Amersfoort. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.amersfoort.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Stoutenburg Noord. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €850 en lopen op tot wel €2650. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stoutenburg Noord (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij grofweg €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ATAGENERGION M FLEX 77 KW€2000,-
MDVMHC-V14W/D2N113 KW€2600,-
Alpha InnotecSWC 82H19 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Stoutenburg Noord aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!