Warmtepomp Hooglanderveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Hooglanderveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse facetten. Verderop lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Hooglanderveen.
warmtepomp-installateur-3829

 • Verantwoorde investering
 • Beschikt over koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3829
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomgebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hooglanderveen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hooglanderveen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Hooglanderveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl lees je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3829).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Bijgaand bekijk jij handige adviezen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hooglanderveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.100 en €24.400. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Hooglanderveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hooglanderveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27800Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15300 – €24200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4950 – €7300CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3700 – €6250Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2425 – €5550Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Hooglanderveen gebruikt plusminus 1130 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €205 tot €375. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€740
Buitenlucht2575kWh€503€237
Bodemwarmte2000kWh€355€385
Hybride1375 kWh + 450 M3€540€200

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hooglanderveen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Amersfoort?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de duurzame groene lening van je gemeente Amersfoort. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.amersfoort.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hooglanderveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot maar liefst €3250. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hooglanderveen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ATAGENERGION M FLEX 45 KW€1800,-
MDVMHC-V10W/D2N110 KW€2300,-
Alpha InnotecSWC 42H16 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Hooglanderveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!