Warmtepomp Hoogland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Hoogland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hoogland.
warmtepomp-installateur-3828

 • Goed voor het milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
Netnummer033 (+3133)
Gas-gebruik M31130 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hoogland

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hoogland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels deze pagina bekijk jij zonder moeite erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3828).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand ontdek je handige toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoogland heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.700 en €22.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Aan de hand van een interessante subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door velerlei randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24500Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15700 – €21500Ook koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6675Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €6075Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €6600Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hoogland verbruikt plusminus 1130 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €250 tot €380. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €180 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€739
Buitenlucht2675kWh€495€244
Bodemwarmte2100kWh€347€392
Hybride1350 kWh + 475 M3€532€207

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hoogland?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalzaken: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Amersfoort?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Amersfoort. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.amersfoort.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hoogland. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €625 en lopen op tot wel €1850. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoogland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze grofweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ATAGENERGION M PLUS 1111 KW€2400,-
MDVMHC-V7W/D2N16 KW€1900,-
Alpha InnotecSWCV162K316 KW€3400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hoogland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!