Warmtepomp Nieuwerkerk aan den IJssel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nieuwerkerk aan den IJssel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel.
warmtepomp-installateur-2910

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode-regio2910
Netnummer0180 (+31180)
Gasgebruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende systemen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nieuwerkerk aan den IJssel? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze tool vind je in korte tijd de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2910).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek je uitgebreide informatie inzake alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €240,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.500 en €20.500. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.450 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwerkerk aan den IJssel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7400. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3100. De factuur wordt gebudgetteerd middels specifieke facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23200Veel vermogen, prijzig
Water-water€15600 – €24600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5450 – €6800CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6350Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2275 – €6250Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Nieuwerkerk aan den IJssel verbruikt ong. 1230 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing varieert van €250 tot €390. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €170 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€715
Buitenlucht2550kWh€486€229
Bodemwarmte1775kWh€343€372
Hybride1450 kWh + 500 M3€522€193

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We hanteren een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidplas?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Zuidplas. Dit is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.zuidplas.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuwerkerk aan den IJssel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €625 tot maar liefst €3850. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwerkerk aan den IJssel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1925.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSWC 102K311 KW€2900,-
LGTherma V HU163 U33 + HN1639 NK310 KW€2300,-
Alpha InnotecKHZ LW80/4007 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwerkerk aan den IJssel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!